onsdag 14 maj 2014

                                             Bjartur gömde sig bakom den här runstenen.


                                                               På väg till Bjarturs hus.

2 kommentarer:

  1. Ni har löst problemet att inte ha någon säker författare på ett humoristiskt och smart sätt. Ni bjuder på många skratt och skriver på ett väldigt annorlunda sätt - kanske har ni blivit smittade av de texter ni läst? I början är texten lite rörig, där finns en del grammatiska fel, men inget allvarligt. Ni har jämfört de värderingar som framgår i texterna väldigt grundligt med dagens värderingar. Det var bra att ni skrivit hur ni tolkat dikterna, vad de betyder. Vi hade inte själva haft tid med att sitta och tolka dikterna. Ni visar på hur samhälllet såg ut ur Bjarturs perspektiv och det enda vi saknar är en sammanfattning av vad ni lärt er. Omm naj ämför med antikens verk kan man se att moralen spelar en stor roll i båda. I antikens verk spelar dock gudarna stor roll. Dikterna framför en mörkare syn på livet än vad antikens verk gör, men berättar ändå många kloka läxor. De texter vi läst från antiken har varit längre, kanske hade man kunnat jämföra dikterna lättare med sapfos verk?

    SvaraRadera
  2. I första inlägget skulle vi föredra att ni använder er av vanligstil istället för kursivstil som brödtext. Det är en bra styckindelning förutom att det är blankrader innan och efter citat, osäker på vad som är rätt och fel men vi hade föredragit att det inte skulle varit blankrader på de ställena. Som en parantes, varför vill man åka ifrån ett godisland egentligen? En mycket rolig idé med Volvon och hela storyn!
    Ni använder er fint och komiskt av medel för att fylla ut texten och göra den detaljerad och så att säga nära, detta med bland annat mat och säkerhetsbälten. Här i andra inlägget använder ni er av vanligstil istället för kursivstil, bra! Det är en mycket vacker text där dikter/stycken från Eddan är fint invävda, ni använder humor på ett bra sätt också! Bra jobbat!
    Likheter mellan epoken nordiskmedeltid och romantiken är att det var mycket stenhus, som ni skriver i er text och även detta: ”… Bör söka efter en djupare mening i allt man hör, ser och läser.” – Bjartur. Romantiken var lite så också, känslor och att vetenskapen inte kunde ge alla svar. Vi anser också att det (verkade) vara mer inriktat på individen under romantiken än under den nordiskamedeltiden.
    Det är bra att ni kompletterar era texter med bilder, dock kunde dessa ligga i respektive inlägg. Ni tar upp tankarna angående resan i det andra inlägget, eventuellt hade det varit bra med ett sista avslutande inlägg istället för att ta upp tankarna redan i inlägg 2. Det fungerar så som det är nu ändå, det enda som ”saknas” är själva hemresan. Denna är dock inte det vi ska fokusera på eftersom det är litteraturen vi ska fokusera på … så bra jobbat! Fina texter, mycket humor och mycket litteratur!

    SvaraRadera